Benut SDE+ subsidie voor duurzame energieproductie

De Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is de een van de meest populaire duurzaamheids-regelingen in Nederland. Vanwege het grote belang voor een milieuvriendelijke maatschappij vanuit zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid, wordt de verduurzaming van het Nederlandse energiehuishouding flink gestimuleerd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bevestigt dit belang door maar liefst € 6 miljard beschikbaar te stellen gedurende de openstelling van oktober 2017.

 Wat is de SDE+ en voor wie in het interessant?

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert zowel bedrijven als (non-)profit instellingen om duurzame energie te produceren. De regeling is niet toegankelijk voor particulieren. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie over een periode van acht, twaalf of vijftien jaar. Wil je een investering in duurzame energieproductie rendabel maken? Dan kun je eigenlijk niet om de SDE+ heen!

 Hoe werkt de SDE+ subsidie?

Twee keer per jaar opent de SDE+ regeling en kunnen bedrijven en instellingen beroep doen op subsidie. De voorjaarsronde is afgelopen maart gesloten. De tweede ronde opent op 3 oktober en sluit op 26 oktober 2017. Houd er rekening mee dat deze subsidieregeling werkt met een gefaseerde openstelling. De vergoeding neemt per fase toe, maar naarmate je langer wacht neemt de kans op een overschreden budget toe. Een goede indienstrategie is dan ook belangrijk.

 SDE+ aanvragen? Hieronder drie tips voor een succesvolle aanvraag

  • Bepaal de strategie

De slagingskans van een SDE+ aanvraag vergroot je aanzienlijk door een slimme indienstrategie te bepalen. Onder andere het project zelf, de gewenste subsidiebijdrage en de datum van ingebruikname zijn van cruciaal belang voor het bepalen van de strategie.

  • Start tijdig met de aanvraag

Voorkom dat je te laat begint met het voorbereiden en schrijven van de aanvraag. Naast de aanvraag zelf moet je ook de benodigde vergunningen en bijlagen in het bezit hebben. Houd hier rekening mee!

  • Ken de spelregels

Een SDE+ toekenning betekent niet dat de subsidie ook daadwerkelijk op je bankrekening komt te staan. De SDE subsidie vraag je in principe aan in een oriënterende fase. Ten tijde van de realisatie (vaak meerjarenplan) kan het project afwijken van hetgeen je destijds hebt aangevraagd. Dit kan bijvoorbeeld voor problemen zorgen wanneer je de installatie aanmeldt bij de netbeheerder. Houdt daarom alle administratie netjes bij.

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte Of en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.