Duurzaam Denken Doen: echt inspiratieboek

Crowdsourcing project OCF2.0 resulteert in bestseller

Stel je voor – je haalt een bijna 25 jaar oud boek tevoorschijn, een goed boek, dat veel teweeg gebracht heeft. Je bedenkt dat het eigenlijk opnieuw uitgebracht zou moeten worden, in een geheel nieuw jasje. Die gedachte groeit uit tot een project dat een groot deel van Nederland in beweging zet… Zo ongeveer luidt de ontstaansgeschiedenis van het knalgele boek “Duurzaam Denken Doen”.

Door Nanny Schutte

Wie het boek doorbladert, ziet onmiddellijk dat duurzaamheid de gehele samenleving aangaat. Na drie denk-hoofdstukken volgen er wel negentien hoofdstukken in het kader van doen; over economie, bestuur, wonen en zorg, maar ook over spiritualiteit en sociale media. En titels als “Leiderschap in de recycling” en “Een betere wereld begint op je eigen bord” verraden dat dit boek geen stoffige kost bevat, maar vlotgeschreven informatie die werkelijk inspireert!

DuurzaamDenkenDoen_boek

Gebundelde energie
Initiatiefnemer Jan Jonker, als hoogleraar ‘Duurzaam Ondernemen’ verbonden aan de Nijmegen School of Management (RU), heeft inmiddels een plek verworven in De Duurzame 100 van Trouw. Zijn idee voor een tweede versie van “Our Common Future” (beter bekend als het alarmerende Brundtland Rapport) werd door zijn team vertaald in een crowdsourcing project; in het voorjaar van 2010 werd het grote publiek middels de sociale media uitgenodigd een bijdrage te leveren aan Our Common Future 2.0. Er werd massaal gereageerd! 400 deelnemers meldden zich voor 19 thema’s en op 7 september, Duurzame Dinsdag, vond de kick-off plaats van een dynamisch proces – brainstormen, informatie verzamelen, discussiëren, schrijven en redigeren. Dat resulteerde half december in 19 deelrapporten die, sterk ingedikt, de basis vormden voor “Duurzaam Denken Doen”. In aanwezigheid van 1100 mensen werd het op 20 mei van dit jaar officieel gepresenteerd. De energie van 400 enthousiaste mensen gebundeld in één boek!

Actie!
De dynamiek die OCF2.0 in gang gezet heeft is ongekend. Het proces van kennisdeling onder de deelnemers breidt zich nu als een sneeuwbal over Nederland uit; lezers van het boek (er zijn al bijna 10.000 exemplaren verkocht!) melden nu eindelijk te snappen wat duurzaamheid inhoudt en laten zich wèrkelijk inspireren zelf actie te ondernemen! Een heuse aanrader voor iedereen die zijn/haar omgeving wil aanzetten tot Duurzaam Denken en Doen – het ideale geschenk voor de feestdagen.

Bestel het boek via: www.ourcommonfuture.nl

 

Toon de 6 reacties
  1. 544093 399915Some truly wonderful articles on this internet site , appreciate it for contribution. 939734

  2. 903858 946310You must indulge in a contest for one of the greatest blogs more than the internet. Ill suggest this internet site! 813307

  3. reference schreef:

    803696 858510I believe this internet web site contains very superb composed articles posts . 494591

  4. 96808 274578Chaga mushroom tea leaf is thought-about any adverse health elixir at Spain, Siberia and lots of n . Countries in europe sadly contains before you go ahead significantly avoidable the main limelight under western culture. Mushroom 42472

  5. 889145 877649hey I was really impressed with the setup you used with this blog. I use blogs my self so very good job. definatly adding to bookmarks. 431059

  6. lace front wigs schreef:

    440172 510203Fantastic data, much better nonetheless to locate out your blog that has a great layout. Nicely done 55929

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.