Wat is bedrijfskrediet?

Wat is bedrijfskrediet

Als ondernemer wil je kunnen bewegen op het moment dat je kansen ziet. Duurt het lang voordat jouw klanten hun facturen betalen? Dan kan dit jou ervan weerhouden om te investeren. Zonde, want dit kan groei van jouw bedrijf in de weg staan. Met bedrijfskrediet kun je dit betrekkelijk eenvoudig oplossen. Probleem is alleen dat veel ondernemers geen idee hebben wat zij zich bij dit krediet voor moeten stellen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst leggen wij je namelijk precies uit wat bedrijfskrediet is.

Lening voor jouw bedrijf

Bedrijfskrediet kunnen we het beste omschrijven als een lening voor je bedrijf. Wie dit krediet aan wil vragen, richt zich immers tot een geldverstrekker. Als deze financiering aan jouw bedrijf wordt toegekend, zet een geldverstrekker het gewenste bedrag voor jou klaar op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan neem je dit op van de rekening. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Uiteraard kun je niet meer opnemen dan het maximale bedrag dat je leent.

Waar gebruik je zakelijk krediet voor?

Nu je weet wat bedrijfskrediet is, wordt het tijd om te kijken waar je het voor gebruikt. De meeste ondernemers kiezen voor deze zakelijke financiering om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Daarnaast wordt bedrijfskrediet regelmatig gebruikt om dagelijkse uitgaven voor een bedrijf mee te betalen. Veel ondernemers nemen bijvoorbeeld geld op als zij hun voorraad uit willen breiden. Vandaar dat zakelijk krediet ook wel bekend staat als werkkapitaalfinanciering. Voor wat betreft het bestedingsdoel verschilt bedrijfskrediet van een zakelijke lening. Een zakelijke lening is namelijk vooral bedoeld voor langlopende investeringen.

Bedrijfskrediet aflossen

Wie bedrijfskrediet aanvraagt, krijgt geld van een ander tot zijn beschikking. Dit dien je uiteraard terug te betalen. Veel mensen vragen zich af hoe dit precies in zijn werk gaat. De aflossing van zakelijk krediet ziet er in grote lijnen hetzelfde uit. Je betaalt namelijk iedere maand een gedeelte van het bedrag terug dat een geldverstrekker voor jou klaarzet. Belangrijk verschil met een zakelijke lening is dat je afgelost geld weer op kunt nemen. De periode waarin dit kan is overigens wel beperkt. Zakelijk krediet heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Na deze periode kan een geldverstrekker besluiten om bedrijfskrediet te verlengen.

Vraag je bedrijfskrediet aan? Dan sluit je een lening af. Je krijgt in dat geval te maken met rente. In tegenstelling tot een zakelijke lening staat de rente hier niet vast. Het rentepercentage van zakelijk krediet is vergelijkbaar met de rekening courant rente bij een bank. Denk overigens niet dat je rente betaalt over het hele bedrag dat een geldverstrekker voor jou klaarzet. Nee, want je betaalt namelijk alleen rente over het geld dat je opneemt. Deze rente betaal je bovenop het maandelijkse bedrag dat je aflost. Vergeet dit dus niet mee te nemen als je een berekening maakt van de kosten van bedrijfskrediet.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.