Slapend rijk: 2 simpele methodes om je opgewekte warmte nog beter te benutten!

Innovatieve oplossingen: snel uitvoerbaar en veel meer rendement.

Groene energie? Prachtig! Maar waarom laten we het rendement daarvan, warmte, zo eenvoudig weglekken? Daar valt snel en eenvoudig iets aan te doen, met deze klimaatinnovatie.

Het is alweer 36 jaar geleden dat Nederland met de eerste HR‐ketel kennismaakte. En ach ach, helaas wordt anno 2017 de opgewekte warmte nog steeds niet efficiënt getransporteerd en afgegeven. De radiatoren stralen ongeremd de warmte naar de buitenmuren en ook geïsoleerde CV‐buizen stralen nog veel warmte uit. Dat is op onderstaande infraroodfoto’s goed te zien.

infrarood verwarmingsbuis  infrarood buitenmuur

Links: Geïsoleerde CV‐buizen stralen nog veel warmte uit.
Rechts: Warmte lekt snel (en onnodig) weg achter de radiatoren en de CV‐buizen.

Gevolg is: zo komt maar een deel van de met hoog rendement opgewekte warmte werkelijk op de plaats van bestemming. Hoe jammer is dat?
Dus, blijven we deze lekkage voeden met duurzame energie en goede bedoelingen, of gaan we de lekken dichten met Nederlandse klimaatinnovaties?

Oplossingen

Het Enschedese bedrijf TONZON heeft voor beide problemen een even simpele als doelmatige oplossing ontwikkeld. Voor radiatoren is de slimme HR‐radiatorfolie ontwikkeld: die breng je niet op de muur aan zoals zo’n los reflecterend dingetje van Gamma of Karwei, maar rechtstreeks op de achterkant van de radiator zelf. En dáár doet de folie efficiënt z’n werk – en nog onzichtbaar ook, dus het past in elk interieur! De (met buisisolatie geïsoleerde) CV‐buizen worden omwikkeld met Bandagefolie.

Kijk op deze infraroodvideo hoe je de Bandagefolie eenvoudig aanbrengt:

En in deze infraroodvideo zie je hoe je de HR‐Radiatorfolie eenvoudig aanbrengt: 

Echt, de energietransitie kan een stuk sneller wanneer we deze grote warmtelekken snel dichten. Kijk voor meer info op www.tonzon.nl/radiatorfolie

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *