Top 5 gezonde theesoorten

top 5 theesoorten

Als je liever iets anders wilt drinken dan koffie of zoekt naar een gezonde warme drank, dan is ons overzicht iets voor jou. Naast het feit dat thee heel lekker is, is het ook nog eens gezonder dan je denkt.

Maar welke theesoorten zijn nu het beste voor je?

Hieronder het overzicht van de meest gezonde theesoorten die volgens ons een positieve bijdrage leveren aan je welzijn:

  1.     Gemberthee
  2.     Muntthee
  3.     Kamillethee
  4.     Groene thee
  5.     Matcha thee

 

  1. Gemberthee

Gember is een smaakvolle pittige thee. Het wordt gemaakt van de gemberwortel die veel antioxidanten, vitamines en mineralen bevat. Verder is het goed tegen misselijkheid. Het kalmeert de maag als je bijvoorbeeld wagenziek bent of last hebt van ochtendmisselijkheid. Ook wordt het immuunsysteem erdoor gestimuleerd, verbetert het de doorbloeding en het vermindert ook je stress.

  1.   Muntthee

In muntthee zitten veel antioxidanten. Dit zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen agressieve stoffen die kanker en of hart- en vaatziekte kunnen veroorzaken. Ook staat muntthee bekend om het stillen van je hongergevoel. Ideaal voor het afvallen dus. Verder is het goed voor de spijsvertering en de darmen, het zorgt namelijk voor een goede doorstroming in je lichaam. En nog een handige tip is: muntthee helpt tegen een slechte knoflook adem.

  1.   Kamillethee 

Kamillethee is perfect om te drinken wanneer je last hebt van stress, angst of slapeloosheid. Dit komt omdat de thee een kalmerende eigenschap bezit. Hierdoor ga je jezelf meer ontspannen voelen. Ook bevordert het de gezondheid van jouw huid, omdat het vocht inbrengend is en het werkt tegen huidirritaties, zoals eczeem en acne. 

  1.   Groene thee

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis plant. Bij groene thee worden de bladeren niet geoxideerd en dit is de reden dat het groen kleurt. Groene thee helpt bij het afvallen en detoxen van je lichaam, ook werd het vroeger gebruikt als medicijnen voor het hart en de bloedvaten. Vandaag de dag helpt groene thee nog steeds bij het voorkomen van veel voorkomende kwaaltjes.

  1.   Matcha thee

Matcha thee komt oorspronkelijk uit Japan. Het poeder is te herkennen aan zijn felgroene kleur. Het wordt vaak gebruikt in producten, zoals snoep, cakes en koekjes. Waarom het bekend staat als de meest gezonde thee is omdat het vijf keer meer antioxidanten bevat dan andere thee soorten. Ook heeft het een kalmerende werking. Daarnaast is Matcha thee erg goed voor de stofwisseling en het helpt je lichaam sneller vet te verbranden dan normaal. 

Wil je graag meer lezen over de Matcha thee en de energieboost die je ervan kan krijgen, klik hier en lees verder!

https://www.debeterewereld.nl/eten-drinken/pure-en-biologische-matcha-thee-uit-japan-van-mr-mrs-tea/

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *