Duurzame oplossing om in je (t)huis te kunnen blijven wonen

Wát als je een oplossing kunt verzinnen, waardoor mensen langer kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving, en je daarnaast ook bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling in de zorg? Een revolutie op dit gebied, was het hergebruiken van middelen die ouderen met lichamelijke klachten helpt om weer overal in het huis te komen.

Erik Smienk, oprichter van Smienk Trapliften, besloot om aan deze ontwikkeling mee te doen. Vanuit zijn overtuiging om mensen een betaalbare en duurzame traplift aan te bieden, besloot hij om gebruikte trapliften in te kopen en deze te reviseren en op maat te maken voor een volgende gebruiker.

Een betaalbare en duurzame traplift ook voor jou een oplossing? Vraag een gratis brochure aan.

Tegenwoordig wordt er door de overheid veel geïnvesteerd in het stimuleren van ouderen om thuis te blijven wonen. Verschillende subsidies worden beschikbaar gesteld, zoals de WMO en de Blijverslening. Dit zorgt ervoor dat er veel nieuwe producten op de markt komen die het huis toegankelijker moeten maken voor mensen die slecht ter been zijn. Maar toch zijn deze producten nog erg prijzig. Veel mensen hebben geen geld voor een nieuwe scootmobiel, traplift of rollator. Dit zette Erik Smienk aan het denken. Want waarom zou een traplift zo ontzettend duur moeten zijn, en waarom wordt deze soms na 3 maanden al weggegooid? Hij zag dat eigenlijk alle traplift-fabrikanten alleen maar nieuwe trapliften verkochten en dat de gebruikte trapliften structureel bij het oud ijzer belanden. Voor Erik was dit niet alleen vanuit financieel oogpunt heel onlogisch, maar ging dit ook in tegen zijn principes op het gebied van duurzaamheid.

Vanaf het moment dat Erik de oude trapliften ging opbouwen tot nieuwe trapliften, had hij een revolutie teweeggebracht op de traplift-markt. Hij was de eerste ondernemer die tweedehands trapliften verkocht, wat ervoor zorgde dat veel mensen die al lang aan het sparen waren voor een traplift nu eindelijk de mogelijkheid hadden om er een aan te schaffen. Dit heeft er voor gezorgd dat zijn bedrijf, Smienk Trapliften, in de afgelopen jaren duizenden tweedehands trapliften heeft geplaatst en dat zijn team hard groeide.

Daarnaast zoekt hij nog steeds naar manieren om zijn bedrijf nóg duurzamer te maken. Op dit moment is het namelijk ook mogelijk om gebruikte trapliften te huren. Zo worden de trapliften door meerdere huishoudens gebruikt, wat zorgt voor een prachtige cirkel waarbij dure middelen toch betaalbaar zijn en de traplift  dienst doet zolang de veiligheid dit toestaat.

Benieuwd naar dit bedrijf, of bent u zelf wellicht geholpen met een betaalbare en duurzame traplift? Vraag een gratis brochure aan.

Meer over duurzaam wonen:

Duurzaam wonen zonder grenzen!
Dubbelduurzaam: Vloerisolatie geproduceerd met zonne-energie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.