Gerecyclede wol wordt Wool²

wool2

Prachtige collectie van voornamelijk consumer (wol) waste, zoekt crowdfunders

Creative City Lab showde tijdens Strawberry Earth Fair en Dutch Sustainable Fashion Week de samples van de Wool² collectie:  nieuwe truien van oude wol. 

Wool² wil deze truien, die ontworpen zijn door de innovatieve knitwear designer Conny Groenewegen, op de markt brengen middels een crowdfundingsactie via Oneplanetcrowd. Doel is om de gigantische kledingafvalberg in Nederland te verminderen en te laten zien dat je van wolafval duurzame én fashionable kleding kan maken.

Op Strawberry Earth Fair
Tijdens de Strawberry Earth Fair konden bezoekers de samples bewonderen, de truien passen en eventueel direct investeren. Daarnaast was er het MakersLab waar Wool² in samenwerking met Warme Truiendag presenteerde en een masterclass breien organiseerde.

wool2 wool2

Wool² en de Greenchoice Warme Truiendag
Leuk om te weten is dat Wool² ook een duurzaam handbreigaren van gerecyclede wol ontwikkelt voor de De Greenchoice Warme Truiendag, dé nationale actie om energie te besparen op 5 februari 2016 .

Over Creative City Lab
Creative City Lab stelt zich ten doel om bij te dragen aan het verduurzamen van de maatschappij. Daartoe kiest CCL regelmatig een urgent en complex thema en organiseert zij binnen dat thema innovatielabs in co-creatie met publieke en private partijen en kennisinstellingen. Eind 2014 heeft CCL ervoor gekozen om het verduurzamen van de textielketen en de fast fashion industrie voor langere termijn te adopteren als ambitie, dit was de start van het Recycle Lab Circular Fashion en Wool².

www.dsfw.nl
www.warmetruiendag.nl

Make this happen & crowdfund mee op: http://bit.ly/Wool2

 

wool2

 

Ook wollig:
>  Wool Week toont diverse gezichten van wol

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *