Vegetarisch
Vegetarische recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld in deze categorie met gezonde vega recepten.
Omdat vegetarisch (en ook veganistisch) eten vaak geassocieerd wordt met ‘minder’ draaien we het graag om: eet méér plantaardig, méér groenten, meer peulvruchten, meer volkoren, meer variatie en meer biologisch.
Over vegetariërs of vega’s: het zijn mensen zoals jij en ik, uit alle lagen van de bevolking die geen producten van gedode dieren eten, Dus geen vlees en vis, maar ook geen producten zoals gelatine (van rund of varken) en kaas met kalfsstremsel. Dit doen zij vaak uit ethische overwegingen, om het dierenleed terug te dringen. Mensen die geen vlees eten, maar wel vis worden ook wel pescotariër of soms semi-vegetariërs genoemd. Dan heb je ook nog mensen die geen vlees, maar wel gevogelte eten, die noem je dan pollotariërs. Zo leer je nog ‘s wat ;-)
Heb je de nieuwste editie van De Betere Wereld-krant al goed gelezen? Dan heb je op pagina 6 vast al kennis gemaakt met Yakso en Bloei en Leef. En dan hoeven wij jou niet meer te vertellen over deze unieke…
Lees verder
Vers. Streek. Eigen kweek. Culinair. In de Kas kunnen de gasten letterlijk ervaren hoe lekker verse ingrediënten zijn. Een groot deel van de groenten en kruiden wordt er voor hun eigen ogen gekweekt, maar de basis word in de buurt…
Lees verder
Kruidenbouillon met groenten en erwten-muntmousse. In restaurant Hemelse Modder, in het centrum van Amsterdam, wordt gekookt met mooie, natuurzuivere ingrediënten. Alles vers uit de beste grond gaard. Er wordt vanaf het begin (1984) veel betekenis gehecht aan de herkomst van…
Lees verder