Vegetarisch
Vegetarische recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld in deze categorie met gezonde vega recepten.
Omdat vegetarisch (en ook veganistisch) eten vaak geassocieerd wordt met ‘minder’ draaien we het graag om: eet méér plantaardig, méér groenten, meer peulvruchten, meer volkoren, meer variatie en meer biologisch.
Over vegetariërs of vega’s: het zijn mensen zoals jij en ik, uit alle lagen van de bevolking die geen producten van gedode dieren eten, Dus geen vlees en vis, maar ook geen producten zoals gelatine (van rund of varken) en kaas met kalfsstremsel. Dit doen zij vaak uit ethische overwegingen, om het dierenleed terug te dringen. Mensen die geen vlees eten, maar wel vis worden ook wel pescotariër of soms semi-vegetariërs genoemd. Dan heb je ook nog mensen die geen vlees, maar wel gevogelte eten, die noem je dan pollotariërs. Zo leer je nog ‘s wat ;-)
Ingrediënten: 1 flespompoen 1 blik tomaten 1 bouillon blokje 1 liter water bosje verse thijm 2 knoflook tenen zwarte peper Bereiding: Snij de pompoen in stukjes met schil.
Snij de knoflook fijn.
Doe de pompoen met de knoflook in de koekenpan met…
Lees verder
Black is back juice (foto hierboven) Dit sapje heb ik gemaakt met de ‘vergeten groente’ palmkool, of zwarte kool zoals deze prachtige kool ook wel genoemd wordt. De bladeren van deze kool zijn zo donkergroen dat ze soms wel zwart…
Lees verder
In de supermarkt zijn veel zogenaamd gezonde tussendoortjes te vinden waar zoetstoffen zoals suiker, honing of agave siroop zijn toegevoegd. En dat terwijl het heel makkelijk is om zelf een gezonde snack te maken! Ik maak zo’n twee keer per maand…
Lees verder
Als je net een glutenintolerantie hebt, lijkt het alsof je vrij weinig meer mag eten omdat er overal gluten in gestopt worden. Zo ook in falafel. Normaal gesproken zit er tarwebloem in en kunnen de falafelballetjes gefrituurd worden in vet…
Lees verder
Wat heb je nodig? • 75 g zachte boter • 75 g poedersuiker • 100 g VIVANI Milk Chocolate Coating • 100 g VIVANI Dark Chocolate Coating • 1 theelepel bourbon vanille suiker • 50 g fijngemalen hazelnoten of amandelen…
Lees verder