Het aantrekken van een steunkous is best een taai karweitje. Allereerst omdat met het vorderen der jaren, we steeds minder goed bij onze voeten kunnen. Ten tweede omdat die kous nogal stug is en niet vanzelf doet wat we willen. Er is nogal wat kracht voor nodig om de kous open te houden, zodat de voet erin kan. En dan moet het slankste gedeelte van de kous eerst nog even over de hiel. Het is logisch dat het trekken aan de kous de nodige energie kost en u kunt ook zomaar uw kousen erop stuktrekken.
Kan dat nou niet anders?
Ja dus. Het loopt op ‘rolletjes’ met de Doff ’n Donner, want met dit product rolt u de kous zo het been op. U moet er wel een paar handelingen voor onder de knie krijgen, maar dan wordt het aandoen van de kousen een stuk gemakkelijker.
1. U moet met overtuiging bij uw eigen tenen kunnen
2. U moet ook nieuwe handelingen kunnen aanleren
3. Als er een zorgverlener, partner, buddy helpt, moet u het hem/haar kunnen uitleggen
Voldoet u niet aan deze voorwaarden, stop dan maar met lezen van dit artikel. Wij willen ook niet dat u een miskoop doet!
Wat zijn dan uw voordelen?
• Minder kracht nodig
• Behoud van uw kous
• Probleemloos over pleisters, verbandjes, oneffenheden
• Minder pijn aan de huid
• Betere houding voor zorgverlener
Enkele nadelen zijn dat de Doff ’n Donner een groot object is dat niet in een handtas past en dat de manchet ooit lek kan gaan. De stripjes op de cone zijn erop gelijmd en kunnen dus ooit los gaan laten. De garantie is ook maar 6 maanden en er is alleen een zuignap als reserve onderdeel te bestellen. Maar als u het met beleid gebruikt, kunt u er jaren plezier van hebben.
Eerst maar eens even kijken hoe het werkt
Gelukkig hebben we een filmpje op de website staan, maar daar lijkt het makkelijker dan dat u het de eerste keer zal doen. Het belangrijkste is dat u zich realiseert dat de kous :
1. op de cone normaal zit
2. op de rol binnenstebuiten zit
3. op uw been weer normaal zit
De rol met kous zet u dus met de punt van de kous naar uw tenen gericht en dan rolt u het verder uw been op, zodat de kous dan weer normaal om uw been zit. Da’s logisch!
Het filmpje:
https://youtu.be/KNrfXd_XH8Y
Lees ook:
Kunnen steunkousen mooi zijn?
Aantrekhulp voor (steun)kousen
Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.