Wat is de beste herbruikbare keukenrol van 2024?

Beste herbruikbare keukenrol

Heb je enig idee hoeveel keukenrollen je per jaar verbruikt? Je zou dit eigenlijk eens bij moeten houden; je komt er dan al snel achter dat het om een aanzienlijke hoeveelheid gaat. Niet ideaal met het oog op het papierverbruik en bijbehorende grondstofverbruik. Gelukkig kun je nu ook voor een herbruikbare keukenrol kiezen! Bij Debeterewereld.nl zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste herbruikbare keukenrol van 2024.

Top 5 beste herbruikbare keukenrollen 2024:


1. Pandoo keukenrol wasbaar

De Pandoo keukenrol wasbaar is de beste herbruikbare keukenrol van 2024. Zoals de naam al aangeeft, is het mogelijk om deze keukenrol eenvoudig te wassen. Dit komt puur doordat de rol niet van papier, maar van bamboe gemaakt is. Dit kun je keer op keer hergebruiken, waar je het milieu een groot plezier mee doet. Als je voor deze beste herbruikbare keukenrol kiest, krijg je maar liefst 2 rollen geleverd. Je hoeft dus nooit zonder keukenpapier te zitten, bijvoorbeeld als je één keukenrol aan het wassen bent. Voor deze set van 2 herbruikbare keukenrollen betaal je ook maar €25,85. Op termijn verdien je deze investering dus ook weer terug; je hoeft immers niet meer in het normale keukenpapier te investeren!

2. Bamobo 100% Bamboe Keukenpapier Wasbaar

Met de Bamobo 100% Bamboe Keukenpapier Wasbaar haal je ook prima herbruikbaar keukenpapier in huis. Deze keukenrol is volledig van bamboe gemaakt en is tot 50 keer wasbaar. Je maakt dus ontzettend lang gebruik van deze herbruikbare keukenrol. Het leuke hierbij is dat deze keukenrol ook nog een fraai (en gezellig) design heeft. Bij onze partner Bol kun je zelfs uit drie verschillende designs kiezen. Als je voor de Bamobo 100% Bamboe Keukenpapier Wasbaar kiest, krijg je eveneens 2 rollen met elk 20 vellen geleverd. Deze 20 vellen zijn dus allemaal tot 50 keer wasbaar; je doet dus echt heel lang met deze set van herbruikbaar keukenpaar.

3. Bambooya 100% Bamboe Keukenpapier

Het testpanel van Debeterewereld.nl is ook te spreken over het Bambooya 100% Bamboe Keukenpapier. Dit keukenpapier is van 100% bamboe gemaakt, is tot 50 keer wasbaar en is eenvoudig af te scheuren. Ook is het ideaal dat dit bamboe papier 29 bij 30 cm groot is; het is hiermee vrij fors. Indien je voor deze herbruikbare keukenrol kiest, krijg je overigens 2 van deze keukenrollen geleverd. Je kunt dus nóg langer vooruit. Het papier zelf doet zijn werk ook uitmuntend. Het papier is sterk, scheurt niet zomaar uit en is ook nog sterk absorberend. Als je bijvoorbeeld vocht van het aanrechtblad op wilt nemen, is dat ook mogelijk met het Bambooya 100% Bamboe Keukenpapier.

4. WDMT Herbruikbare keukenrol Bamboe

De WDMT Herbruikbare keukenrol Bamboe is ook een prima aankoop. Net zoals bij bovenstaande keukenrollen het geval is, is ook deze keukenrol tot 50 keer wasbaar. Je kunt elk velletje tot 50 keer wassen, waardoor je ontzettend lang doet met deze keukenrol. Dit uit zich in een kostenbesparing voor je én in een kleinere ecologische voetafdruk. Je gooit immers een stuk minder papier weg. Deze herbruikbare keukenrol is eenvoudig schoon te maken, heeft een eenvoudig doch stijlvol design en kost je slechts €22,50. Dit bedrag heb je – als het goed is – binnen een relatief korte periode alweer terugverdiend!

5. Bee’s Wax Eco Friendly Keukenrol

Onze top 5 sluiten we graag af met de Bee’s Wax Eco Friendly Keukenrol. Deze keukenrol is op zijn eigen manier uniek. Daar waar bovenstaande keukenrollen van bamboe gemaakt zijn, is deze keukenrol van bijenwaas gemaakt. Dit bijenwas is volledig vrij van chemicaliën en pesticiden, waardoor het sowieso al duurzaam en milieuvriendelijk is. Door de indrukwekkende wasbaarheid is deze keukenrol des te duurzamer. Je maakt hier probleemloos jarenlang gebruik van en geniet ook nog van het leuke design. Door het leuke design én de duurzaamheid kun je de Bee’s Wax Eco Friendly Keukenrol eigenlijk niet met een normale keukenrol vergelijken.

Wat is een herbruikbare keukenrol precies?

Een normale keukenrol is van papier gemaakt. Dit papier is maar één keer te gebruiken en moet direct weggegooid worden. Dit brengt dus veel afval met zich mee. Gelukkig kun je nu dus ook voor een herbruikbare keukenrol kiezen. Dit is een keukenrol gemaakt van bamboe of bijenwas. Zo’n keukenrol is eenvoudig te wassen, waardoor je ‘m op een duurzame manier gebruikt.

Het is goed om het volgende te weten:

  • Een herbruikbare keukenrol gaat tot 50 keer langer mee dan normaal keukenpapier. Je verspilt hierdoor een stuk minder papier én je hebt dus een stuk minder afval. Een win-win situatie met het oog op onze aardbol.
  • Een herbruikbare keukenrol is eenvoudig te wassen. Je kunt dit met de hand doen, maar meerdere varianten zijn ook geschikt om te wassen in de wasmachine. Je hebt hier dus weinig tot geen omkijken naar, terwijl je wel ontzettend duurzaam bezig bent.
  • Een herbruikbare keukenrol is 100% natuurlijk. Voor een herbruikbare keukenrol wordt niks anders gebruikt dan bamboe, bijenwas of een ander 100% natuurlijk materiaal. Deze materialen worden verder ook niet bewerkt, waardoor je van de gewenste milieuvriendelijkheid verzekerd bent.
  • Een herbruikbare keukenrol is te recyclen. Na ongeveer 50 keer wassen is het einde van de levensduur van de herbruikbare keukenrol in zicht. Gelukkig is het na deze 50 keer mogelijk om de keukenrol weer te (laten) recyclen. Dit is dus eveneens uiterst duurzaam!

Wat zijn de voordelen van een herbruikbare keukenrol?

De keuze voor een herbruikbare keukenrol is een verstandige keuze. Dat heeft, volgens ons redactieteam, vooral met de volgende pluspunten te maken:

  • Duurzaam en milieuvriendelijk. Ja, de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is uiteraard het belangrijkste. Een herbruikbare keukenrol gaat veel langer mee dan een papieren keukenrol en richt geen schade aan het milieu en de aarde aan. Dat is bij normaal keukenpapier uiteraard een ander verhaal.
  • Eenvoudig te reinigen. Het is ook een groot voordeel dat je een herbruikbare keukenrol eenvoudig kunt reinigen. Dit is wel per variant verschillend, dus ga dit even goed na.
  • Kostenbesparend. Met de beste herbruikbare keukenrol ga je ook nog geld besparen. Deze keukenrol kun je meer dan 50 keer hergebruiken, waardoor je voor een lange periode géén normaal keukenpapier hoeft te kopen. Dit uit zich dus al snel in een fijne kostenbesparing.
  • Je hoeft geen concessies te doen. Bij een herbruikbare keukenrol hoef je verder geen concessies te doen. De keukenrol werkt goed absorberend, scheurt niet zomaar uit en is uiteraard veelzijdig. Ten opzichte van een normale keukenrol heeft ‘ie dus eigenlijk alleen maar voordelen.
Beste herbruikbare keukenrol

Hoe vind je de beste herbruikbare keukenrol?

Bij Debeterwereld.nl maken wij met veel plezier gebruik van herbruikbare keukenrollen. Vooral het duurzame aspect spreekt ons erg aan, terwijl de werking ook meer dan prima is.

Spreekt een herbruikbare keukenrol jou ook aan? Door op onderstaande punten te letten, vind je snel de beste herbruikbare keukenrol voor in jouw keuken.

Aantal rollen

Ten eerste moet je goed naar het aantal rollen kijken. Bij de beste herbruikbare keukenrol, zie bovenstaande review, krijg je namelijk 2 rollen geleverd. Dit betekent dat je nóg langer met je aankoop kunt doen. Er bestaan echter ook varianten waarbij je maar één rol geleverd krijgt. Ga goed voor jezelf na waar je voorkeur naar uitgaat.

Let uiteraard ook even goed op het aantal vellen per rol. Idealiter ligt dit rond de 20 á 25 vellen; je kunt dan echt lange tijd vooruit met één herbruikbare keukenrol!

Wasbaarheid

Ten tweede moet je goed naar de wasbaarheid kijken:

  • Hoe vaak kun je de keukenrol wassen? De meeste keukenrollen zijn tot 50 keer wasbaar. Dit betekent dat je ze 50 keer kunt wassen, waarna je ze toch echt weg moet gooien. Doordat het om 100% natuurlijk materiaal gaat, zijn de keukenrollen gelukkig volledig te recyclen.
  • Hoe moet je de keukenrol wassen? Je moet ook even goed checken hoe je de keukenrol precies kunt wassen. Moet je dit per sé met de hand doen? Of kun je de keukenrol ook in de wasmachine laten reinigen?

Afmetingen

Ten derde heb je nog met de afmetingen van de keukenrol te maken. Des te groter de keukenrol is, des te handiger je de rol kunt gebruiken. Maar, dit is uiteraard niet het belangrijkste punt. Het is vooral belangrijk dat de keukenrol aan je wensen voldoet én zo duurzaam is.

Materiaal

Ten vierde heb je met het materiaal te maken. Dit vinden wij persoonlijk belangrijker dan de afmetingen. Waarom? Omdat het hoe dan ook om 100% natuurlijk materiaal moet gaan. Het is ook belangrijk dat het materiaal goed vocht absorberend werkt. Idealiter kies je daarom voor bamboe of bijenwas.

Kwaliteit & prijs

Tot slot kun je nog naar de kwaliteit en prijs kijken. De kwaliteit wordt puur bepaald door het materiaal, terwijl de prijs bepaald wordt door de aanbieder. Wij raden je vooral aan om te durven investeren in de beste herbruikbare keukenrol. Die rol is immers super duurzaam én je bespaart hier op langere tijd ook nog eens veel geld mee. Een win-win situatie dus!

Veelgestelde vragen over herbruikbare keukenrollen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van herbruikbare keukenrollen?

Herbruikbare keukenrollen zijn milieuvriendelijker omdat ze afval verminderen en minder bomen nodig hebben dan wegwerppapier. Ze zijn duurzaam en kunnen na het wassen opnieuw worden gebruikt, wat je geld bespaart op de lange termijn. Bovendien zijn ze vaak sterker en beter absorberend dan wegwerpkeukenrollen, waardoor ze veelzijdiger zijn in gebruik.

Hoe maak je herbruikbare keukenrollen schoon?

Herbruikbare keukenrollen kun je meestal wassen in de wasmachine met je gewone was. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd het gebruik van wasverzachters, omdat deze de absorptie kunnen verminderen. Droog ze aan de lucht of in de droger op een lage stand. Zorg ervoor dat je ze volledig laat drogen voordat je ze opnieuw gebruikt om schimmelvorming te voorkomen.

Hoe lang gaan herbruikbare keukenrollen mee?

De levensduur van herbruikbare keukenrollen hangt af van de kwaliteit en hoe vaak je ze gebruikt en wast. Bij goed onderhoud kunnen ze enkele maanden tot een paar jaar meegaan. Kies voor keukenrollen van hoogwaardige materialen zoals bamboe of katoen, omdat deze duurzamer zijn en langer meegaan dan synthetische opties.

Waar kun je herbruikbare keukenrollen voor gebruiken?

Herbruikbare keukenrollen zijn veelzijdig en kunnen voor dezelfde taken worden gebruikt als wegwerpkeukenrollen, zoals het schoonmaken van oppervlakken, het opdweilen van gemorste vloeistoffen en het drogen van handen. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor andere huishoudelijke taken zoals het afstoffen, het schoonmaken van ramen en spiegels, en zelfs als servetten of placemats bij maaltijden.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *