Glutenvrij
Glutenvrije recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld.
Glutenvrij genieten, het kan! Glutenvrij eten wordt ook steeds ‘gewoner’ en er komen steeds meer merken, producten en recepten bij.
Nog even over Gluten: het is een eiwit. Er bestaat dus niet zoiets als één ‘gluut’. Het komt van nature voor in tarwe, spelt, gerst en rogge. In contact met water wordt het deeg lekker kneedbaar. Het zit in talloze producten die van deze granen gemaakt worden. Denk hierbij aan brood, crackers, pizza, pasta, koek, gebak en paneermeel. Maar het zit ook in producten waarin je het niet direct verwacht zoals sauzen, snoep, bier, kantenklare soepen en ijs.
Met deze glutenvrije recepten kan je optimaal glutenvrij genieten. Van glutenvrije tussendoortjes en ontbijt tot diner en dessert. (Wat dacht je bijvoorbeeld van een glutenvrije aardbeientaart?) Enjoy!
Wat heb je nodig (voor 4 personen): 6 bieten, schoongemaakt 5 eetlepels extra (virgin) olijfolie, los van elkaar 2 koppen radicchio gesneden in grote stukken 1 kopje granaatappelsap 2 eetlepels rode wijnazijn Een half kopje granaatappelzaad Zeezout vlokken Hoe maak…
Lees verder
Vandaag brengen we een bezoek aan de Indische keuken, en wat is er nou nog meer iconisch voor Indisch eten dan curry? Daarom hebben we een recept voor een lekker pittige curry met kokosmelk. Heerlijk, makkelijk en snel te maken….
Lees verder
Ingrediënten (4 personen) 400 gram kleine spruitjes 250 gram kastanjechampignons 2 eetlepels olijfolie 1 rode ui 3 eetlepels tamari 200 ml water 2 teentjes knoflook 2 cm verse gemberwortel 8 gedroogde abrikozen Bereiding spruitjes Maak de spruitjes schoon en halveer…
Lees verder
Vandaag maak ik glutenvrije en vegetarische courgette lasagne. Doordat je de deegbladeren vervangt voor courgette maak je de lasagne niet alleen gezonder, maar is het ook nog eens eerder gaar. Deze lasagne is rijk gevuld met groente, en daardoor super…
Lees verder
Even een dagje geen vlees? Linzen zijn de ideale vleesvervanger, want ze zijn een bron van plantaardige eiwitten. Maar hoe kun je linzen nou het beste verwerken in een recept? Deze kruidige linzencurry met verse groente is de uitkomst. Simpel…
Lees verder