Glutenvrij
Glutenvrije recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld.
Glutenvrij genieten, het kan! Glutenvrij eten wordt ook steeds ‘gewoner’ en er komen steeds meer merken, producten en recepten bij.
Nog even over Gluten: het is een eiwit. Er bestaat dus niet zoiets als één ‘gluut’. Het komt van nature voor in tarwe, spelt, gerst en rogge. In contact met water wordt het deeg lekker kneedbaar. Het zit in talloze producten die van deze granen gemaakt worden. Denk hierbij aan brood, crackers, pizza, pasta, koek, gebak en paneermeel. Maar het zit ook in producten waarin je het niet direct verwacht zoals sauzen, snoep, bier, kantenklare soepen en ijs.
Met deze glutenvrije recepten kan je optimaal glutenvrij genieten. Van glutenvrije tussendoortjes en ontbijt tot diner en dessert. (Wat dacht je bijvoorbeeld van een glutenvrije aardbeientaart?) Enjoy!
Trek in een lekkere gezonde herfstmaaltijd? Zoek niet verder, dit ovengerecht met zoete aardappel, champignons en zilvervliesrijst met spelt en quinoa maak je in een handomdraai! Zilvervliesspeltmix met zoete aardappel en champignons Bereidingstijd: 35 minuten + 25-30 minuten in de oven…
Lees verder
Hummus is hot! Je kunt natuurlijk verschillende kant-en-klare varianten vinden in de supermarkt, maar er gaat niets boven een eigengemaakte hummus. Lekker maar vooral ook simpel. Dus haal je keukenmachine maar uit de kast en binnen een half uur serveer…
Lees verder
Het is niet altijd even makkelijk om je lichaam alles te geven wat het nodig heeft met een glutenvrij dieet. Het assortiment van Schär maakt het je makkelijk en voorziet je van alle essentiële voedingsstoffen. Zo maak je je favoriete…
Lees verder
Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de gezonde Ferrero Roche van vorige maand nog? Deze maand deelt ze niet alleen een recept, maar laat ze ook…
Lees verder
Met de wortels van de paardenbloem kun je heerlijke gerechten maken. Het is even werk, maar de beloning is groot. Graaf een bos paardenbloemwortels op, was ze en snijd de zwarte buitenkant er af. Roerbak, stoof of kook ze daarna…
Lees verder