Huren of kopen? Vloeren en muren vaak van slechte kwaliteit

duurzame energie

Elke woning heeft goede vloeren en muren nodig. Hier verstaan we onder dat je op de vloeren fatsoenlijk kan lopen, zonder dat hier delen uitsteken en dergelijke. Bij muren hebben we een ander criterium namelijk dat ze niet afbrokkelen, geen scheuren bevatten en ga zo maar door.

Het klinkt wellicht wat arbitraire, maar een veel gehoord probleem bij huurwoningen is dat de vloeren en muren van een te lage kwaliteit zijn. Soms omdat de mankementen worden weggemoffeld door de huiseigenaar. Niet geheel onlogisch natuurlijk van uit hun standpunt. Maar erg onvriendelijk richting de eventuele nieuwe bewoner.

Daarom is het verstandig goed te letten op de kwaliteit van beide. Je vraagt je dan waarschijnlijk wel af hoe je hier precies op moet letten. In eerste instantie kijk je gewoon natuurlijk of er beschadigingen opvallen. Maar de weggewerkte beschadigingen zijn lastiger. Hierbij kan je letten op kleedjes, grote banken en andere voorwerpen die op de grond liggen. Zeker als de plek voor dat voorwerp wat gek aanvoelt zou het goed kunnen dat er mee aan de hand is. Ook kunnen kamers waar weinig licht is of de lamp zogenaamd ‘stuk’ is een goede indicatie zijn dat je extra moet opletten.

Leg alles vast. Als je een rondje aan het lopen bent met een makelaar dan voelt het wellicht wat ongemakkelijk om alles te fotograferen. Maar dit kan je toch maar beter wel doen! In je eigen belang, zodra er dan vragen worden gesteld over wanneer de beschadigingen gekomen zijn, heb jij hard bewijs dat jij het niet gedaan kan hebben. Het zou je anders veel geld kunnen kosten.

Beschadigingen in je huurwoning

Wat te doen als je beschadigingen niet hebt op gemerkt en je komt er tijdens de huurperiode achter. Er zijn twee opties ofwel je werkt het zelf weg in hoop dat daarmee de problemen opgelost zijn. Dit moet je alleen doen als de reparatiekosten erg laag zijn. Het risico dat je er anders geen problemen mee had gehad of dat de reparatie niet goed is uitgevoerd zijn dan een stuk groter. Maar goed je kan het ook melden aan de huiseigenaar en kijken hoe hij dit probleem oppakt. In veel gevallen zal hij proberen de schuld af te schuiven. Tenzij er gegronde redenen zijn om er vanuit te gaan dat de schade er al langer was. Hierbij moet je denken aan vochtplekken die er al geruime tijd langer zitten.

Uiteraard is er ook een situatie mogelijk waarbij de huiseigenaar erg toeschietelijk is en de schade zonder meer op zich neemt. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn, maar doorgaans is dit niet het geval. Het is weliswaar netjes alles te overleggen en aan te geven. Echter, in sommige situaties lijkt het er wel erg dik boven op te liggen dat schade is gemaskeerd, zoals met een kleedje of beperkt licht. In deze gevallen kan je beter aan jezelf denken en er voor zorgen dat jij in elk geval de schade niet hoef te betalen.

Meer over woningen:

Ook bij goedgeïsoleerde woning nog veel winst te behalen
Energie besparen doe je zo
LED-strips: energiezuinig én sfeervol
Dé oplossing tegen vochtproblemen en een koude vloer

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.