Vegetarisch
Vegetarische recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld in deze categorie met gezonde vega recepten.
Omdat vegetarisch (en ook veganistisch) eten vaak geassocieerd wordt met ‘minder’ draaien we het graag om: eet méér plantaardig, méér groenten, meer peulvruchten, meer volkoren, meer variatie en meer biologisch.
Over vegetariërs of vega’s: het zijn mensen zoals jij en ik, uit alle lagen van de bevolking die geen producten van gedode dieren eten, Dus geen vlees en vis, maar ook geen producten zoals gelatine (van rund of varken) en kaas met kalfsstremsel. Dit doen zij vaak uit ethische overwegingen, om het dierenleed terug te dringen. Mensen die geen vlees eten, maar wel vis worden ook wel pescotariër of soms semi-vegetariërs genoemd. Dan heb je ook nog mensen die geen vlees, maar wel gevogelte eten, die noem je dan pollotariërs. Zo leer je nog ‘s wat ;-)
Wat heb je nodig (2 personen): 140 gram witte rijst 1/4e eetlepel zeezout Anderhalve limoen (vers geperst) 15 gram korriander 4 kleine rode aardappelen ½ rode ui (e55G) 30ml olijfolie 150 gram zwarte bonen ¼ eetlepel gemalen komijn, knoflook poeder…
Lees verder
Hebben jullie de nieuwe plant-based yoghurt alternative van Plantly al geprobeerd?! De Coconut Naturel variant is niet alleen lekker als ontbijt, maar ook heerlijk in healthy baksels. Deze healthy Coconut Carrot Bread is vegan, glutenvrij, suikervrij, makkelijk te maken én…
Lees verder
Ingrediënten die je nodig hebt: Een eetlepel koolzaadolie (olijfolie kan ook) Een aardig formaat ui fijn gesneden Twee fijn gesneden teentjes knoflook 3 eetlepels chilipoeder 2 eetlepels Komijnpoeder 2 kopjes gekookte zwarte bonen 2 kopjes tomatenpuree 1/2e kop koriander Een…
Lees verder
Ingrediënten (10-15 kleine burgertjes) 125 gram quinoa 2 kleine zoete aardappels 1 eetlepel chiazaad 30 gram rucola 75 gram feta, in kleine blokjes 20 ml amandelmelk 30 gram boekweitmeel 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel vers geraspte gember 10 gram…
Lees verder
Hier zijn we dan, de laatste dag van De Week Zonder Vlees. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van de afgelopen week en van de zes heerlijke recepten die we met jullie hebben gedeeld. Ik heb er in ieder geval…
Lees verder